In welke wijk van Berlijn moet je zijn?

Je hebt besloten een weekend naar Berlijn te gaan, wat altijd een goed idee is! Maar welke wijk is nu de leukste wijk van Berlijn? Wij geven je graag een aantal suggesties in willekeurige volgorde.

 

  • Charlottenburg

Deze wijk ligt in het westen van Berlijn en is al jaren een geliefd stadsdeel dat veel te bieden heeft. Het grootste paleis van Berlijn, Schloss Charlottenburg, is een erg populaire toeristische trekpleister en ook de prachtige paleistuin is de moeite waard. Shopliefhebbers zitten helemaal goed in deze wijk, want de Kurfürstendamm is de grootste winkelstraat van heel Berlijn. Naast de vele winkels, van designer tot boetiek, zijn hier vele bars en restaurants te vinden die garant staan voor een heerlijk dagje shoppen in Berlijn!

Schloss charlottenburg

  • Prenzlauer Berg

Waarschijnlijk staat de wijk Prenzlauer Berg na een citytrip naar Berlijn bij veel mensen bovenaan de lijst met favoriete wijken. Dit komt doordat de wijk enorm is opgeknapt na de Tweede Wereldoorlog en hierdoor fris, jong en hip is. Deze wijk zit vol met prachtige panden, straten en pleinen en je vindt er veel kunstenaars en studenten. Ook heeft de wijk een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen, zoals bijvoorbeeld het Mauerpark (Muurpark). Zoals de naam al prijsgeeft is hier nog een gedeelte van de Berlijnse Muur te vinden. Ook vind je de oudste Biergarten (een openluchtkroeg) van Berlijn in de wijk: Biergarten Prater. Een absolute aanrader, want een bezoekje aan Berlijn is natuurlijk niet compleet zonder een goede pul bier!

  • Friedrichshain-Kreuzberg

Een bijzondere wijk van Berlin, want ten tijden van de Berlijnse Muur lag Friedrichshain in het voormalige Oost-Berlijn en Kreuzberg in het voormalige West-Berlijn. Tegenwoordig zijn de wijken weer samengevoegd en worden verbonden door de langste brug van Berlijn, de prachtige Oberbaumbrücke. De wijk heeft meerdere museua, maar de bekendste bezienswaardigheid is Checkpoint Charlie. Dit was in de periode van de Berlijnse Muur één van de grensovergangen en voor de toeristen is deze controlepost nagebouwd. Je kunt deze plek gratis bezoeken, maar je moet wel betalen om er een foto van de grenswachter te mogen maken! Ook vind je hier het Mauermuseum waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van het IJzeren Gordijn en de Koude Oorlog.

Checkpoint-charlie

  • Mitte

Het hart van Berlijn, de wijk Berlin-Mitte. Een prima wijk in Berlijn als je nog nooit in de stad bent geweest, want de meeste en bekendste bezienswaardigheden zijn hier te vinden. Zo kun je de Berliner Dom bewonderen, een imposante kerk die je ook kunt beklimmen. Zin om te winkelen?  Ga dan naar Unter den Linden, een 2 kilometer lange winkelboulevard met diverse winkels waar je van alles kunt kopen, van kleding tot een heuse Ferarri. Heerlijk om te struinen over deze straat en je te vergapen aan alle etalages. En natuurlijk kun je deze week niet verlaten zonder hét symbool van Berlijn bekijken; de Brandenburger Tor. Dit is een oude stadspoort die inmiddels symbool staat voor de vereniging van Duitsland.

Berliner dom


De leukste wijk van Berlijn is voor ons een moeilijke keuze, er zijn zoveel geweldige plekken in de Duitse hoofdstad. Ons advies: zoek een leuk hotel in Berlijn en laat je verrassen door alles wat deze stad te bieden heeft!

Deel dit bericht!

Tags: , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Berlijn kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden