Verken Berlijn met een trabant

Berlijn is natuurlijk op diverse manieren te verkennen. Zo kan je te voet gaan, op de fiets of je neemt de metro. Ben je op zoek naar een unieke ervaring dan raden wij je aan om een trabant te huren, ook wel ‘trabi’ genoemd. Wij zijn er van overtuigd dat dit misschien wel de leukste manier is om Berlijn te bezichtigen!

De trabant is dé volkswagen kever uit de voormalige DDR. Speciaal voor het volk, het was namelijk vaak de enige auto die ze konden kopen. Om een trabant te kunnen krijgen was er vaak een wachtlijst van 10 jaar. Jij kan er gelijk instappen!

Naamloos

Trabitour

Er zijn drie verschillende trabitour routes. Zo heb je de Classic West, The Wall Ride en de Wild East. Voordat je aan de tour begint krijg je uitleg over hoe je rijdt in een trabant, want jawel dit is uiteraard niet hetzelfde als je eigen auto. Zodra alles voor iedereen duidelijk is gaat de tour van start. In een colonne rijd je achter de gids aan en via de radio vertelt de gids wat er onderweg allemaal te zien is. Dit maakt deze unieke ervaring ook nog eens informatief.

De trabitour brengt je langs bezienswaardigheden zoals de Potzdamerplatz, Checkpoint Charlie, de Brandenburger Tor en diverse andere bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Praktische informatie

  • Omdat je de trabi zelf bestuurd is het noodzakelijk dat je boven de 18 jaar bent en in het bezit bent van een geldig rijbewijs. Per trabi dient er minimaal 1 persoon te zijn die hierover beschikt.
  • De trabi is alleen beschikbaar voor minimaal 2 personen en maximaal 4 personen.
  • De tour duurt ca. 2 uur.
  • Wil je er zeker van zijn dat je een trabitour kan maken tijdens je citytrip Berlijn, koop dan alvast je tickets online.
  • De prijs is vanaf € 49,- maar varieert en is afhankelijk van het aantal personen.
  • De hele tour is in het Engels.
  • De tours starten bij Trabi World, Zimmerstraße 97

Aan het einde van de tour krijgt iedere bestuurder een trabi rijbewijs als souvenir.
Voor de echte liefhebber is er nog een trabi museum. In totaal zijn hier 15 trabi’s te bewonderen, zowel het eerste als het laatste model. De prijs voor het museum is € 5,-.

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Berlijn kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden