Verborgen geheimen van Berlijn – Part II

Zoals je in ons blog verborgen geheimen van Berlijn – Part I hebt kunnen lezen heeft de stad heel wat plekjes die nog niet ontdekt zijn door het massa toerisme. Naast die eerder beschreven plekken zijn er nog meer verborgen geheimen in Berlijn. Ook met deze plekken willen wij je graag kennis laten maken.

Underground Tour

Berlijn ontdekken van boven naar beneden dat kan met de ondergrondse toer van Berliner Unterwelten. Zij begeleiden je door een labyrint van tunnels, bunkers en grotten. Een fascinerende toer door plaatsen die de meeste toeristen en zelfs inwoners nog niet gezien hebben. Onder leiding van een deskundige gids (Engelstalig) krijg je een rondleiding door de tunnels die vroeger werden gebruikt door de bewoners om te ontsnappen. In plaats van over de Berlijnse Muur te vluchten gingen zij eronderdoor. Ga mee op avontuur en kom meer te weten over deze succesvolle ontsnappingspogingen.

Hackesche Höfe

Berlijn heeft een overvloed aan verborgen hofjes en kleine oases in appartementencomplexen net buiten de drukte van de stad. Hackesche Höfe is de grootste binnenplaats in Duitsland en is zorgvuldig bewaard gebleven en gerestaureerd. Ga erheen en ontdek de vele restaurants, bars en theaters in de omgeving.

Panorama Terras

Geen zin in de lange wachtrijen voor de Fernsehturm? Op het panoramaterras van het Park Inn by Radisson heb je een uitzicht dat bijna net zo goed is en ook nog eens veel goedkoper. Deze geheime plek kijkt uit over de stad en wat het zo leukt maakt is dat er ook nog een bar is met ligstoelen. Zo kun je heerlijk ontspannen en genieten van een prachtig uitzicht zonder de drukte. Je betaalt een paar euro entree en krijgt daarbij als extra nog een geweldig spektakel van de nerveuze mensen die een sprongetje wagen bij de flying base.

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Berlijn kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden