Verborgen geheimen van Berlijn – Part I

Berlijn is een van de goedkoopste en hipste steden van Europa. Dus waar wacht je op? Ga nu, en zorg dat je de verborgen geheimen van de stad niet mist. Bezoek bunkers, ga dineren in verborgen restaurants of waag de sprong van een gebouw. Berlijn heeft werkelijk alles wat je nodig hebt!

Flying Base

Waarschijnlijk verwacht je niet dat dit soort avontuurlijke acties mogelijk zijn in een Europese stad. Maar als je toe bent aan een dosis adrenaline dan zit je in Berlijn goed. Het Park Inn by Radisson torent hoog bij het Alexanderplatz en is bijna net zo hoog als de naburige Fernsehturm. Zodra je het hotel binnenkomt meld je je bij de lobby. Je betaalt € 79,- en neemt vervolgens de lift naar de 37e verdieping. Vanuit daar zal je met knikkende knieën naar de top klimmen om vervolgens een sprong te maken van meer dan 120 meter. En zo angstaanjagend als het voor jou is, zo angstaanjagend is het ook voor de passerende toeristen, die jou horen schreeuwen tijdens de val van het hotel. Vergeet je niet te genieten van het prachtige panoramische uitzicht?

De Boros Collectie

Even alle drukte ontwijken op het Museumeiland? Breng dan eens bezoek aan de Boros Collectie. De structuur zelf is net zo indrukwekkend als de collectie. De bunker werd door de Nazi’s oorspronkelijk in 1942 gebouwd als een bovengrondse schuilkelder. Sinds de tweede wereldoorlog is het al voor veel diverse dingen gebruikt. Van gevangenis voor de Russische militairen tot aan fruitopslag en techno rave club. Momenteel vind je er de meest verbazingwekkende moderne kunstcollectie samengesteld door Christian Boros. Houd er rekening mee dat je de toer van tevoren moet reserveren en dat het alleen geopend is in de weekenden. Maar het is zeker de moeite waard als je houdt van moderne kunst of als je gewoon eens een hele coole schuilkelder wilt bewonderen.

Tempelhof Airport

Je kunt er geen vlucht boeken maar je moet er zeker een bezoek aan brengen tijdens je stedentrip Berlijn. Op slechts 15 minuutjes fietsen van het centrum vind je dit enorme terrein, maar liefst 380 hectare groot. Ooit was het een luchthaven met zelfs een eigen energiecentrale. Het werd voor zowel militaire vluchten als voor commerciële vluchten gebruikt. Maar uiteindelijk verloor het verkeer naar de nieuwere luchthaven Berlijn Tegel en is het gesloten. Maar het is nieuw leven ingeblazen en is voor iedereen toegankelijk. Het fungeert nu als stadspark en evenementencentrum.

verborgen geheimen


Benieuwd naar nog meer verborgen geheimen van Berlijn? Lees dan ook ons blog verborgen geheimen van Berlijn – Part II.

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Berlijn kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden