Uitgaan in Berlijn

Ontdek de vele clubs en bars tijdens het uitgaan in Berlijn!

Het uitgaansleven in Berlijn staat bekend als één van de meest uitgebreide en grootste van Europa. Tijd dus om het uitgaansleven van Berlijn te ontdekken. In Berlijn is altijd wel iets te beleven, er zijn vele clubs en bars. Met een aanbod van ongeveer 300 clubs wordt het nog lastig kiezen! Ben je een echte liefhebber van electro en techno dan is Berlijn jouw stad. Maar ook voor de niet-technolovers is er genoeg te doen tijdens jouw citytrip Berlijn.

Net als in Nederland zijn de drukstbezochte uitgaansavonden donderdag, vrijdag en zaterdag. Echter is er in Berlijn eigenlijk elke avond wel iets te doen. En wat misschien nog wel het leukste is aan de clubs in Berlijn, er zijn geen officiële sluitingstijden! Het kan dus zomaar zijn dat je door danst tot de avond erna. Om vervolgens met het openbaar vervoer of taxi terug te gaan naar je accommodatie, want deze rijden de hele nacht door.

Wil je in Berlijn uitgaan dan moet je voornamelijk in het Oosten van Berlijn zijn. De meeste clubs van Berlijn liggen in de wijken Mitte, Friedrichshain-Kreuzberg en Prenzlauer Berg.

De meest bekende club en ook al jaren in de top 10 van de beste clubs in Europa is Berghain. Zeer veelzijdig en ook erg populair bij de Berlijnse locals. Houd er wel rekening mee dat er lange rijen kunnen staan. Maar éénmaal binnen zul je zien dat het de moeite waard is.

In de zomer kun je nog een paar uurtjes doorgaan in de tuin van Berghain, de zogenoemde ‘Gartenparty’.

Een tweetal tips voordat je besluit een club weekend Berlijn in te lassen:

  • Neem oordopjes mee! In sommige clubs staat de muziek zo hard dat het bijna onmogelijk is om zonder oordopjes uit te gaan.
  • Houd rekening met het strenge deurbeleid dat in Berlijn gehanteerd wordt. Bedenk alvast een plan B voor het geval je niet binnenkomt, want dit kan in Berlijn zomaar zonder reden gebeuren.

En oh ja, neem voor de zekerheid altijd een identiteitsbewijs mee!

Veel plezier tijdens jouw club weekend in Berlijn!

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Berlijn kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden