Top 10 bezienswaardigheden Berlijn

Berlijn is een veelzijdige, levendige stad die barst van de bezienswaardigheden. Een stad waar je je uiteraard niet hoeft te vervelen.

Wij hebben een top 10 bezienswaardigheden Berlijn gemaakt zodat je tijdens je bezoek niets hoeft te missen!

 1. Het Joods Museum
  De gehele collectie die je hier kan bezichtigen gaat over de complete geschiedenis en cultuur van Berlijn en de Joodse bevolking. Ondanks dat de geschiedenis hiervan waarschijnlijk vrij bekend is bij je zullen de beelden die je hier ziet, je niet onberoerd laten. Het museum is dagelijks van 10.00u – 20.00u geopend.
 2. Checkpoint Charlie
  De bekendste grensovergang in de tijd van de tweedeling. De enige manier om in Oost-Berlijn te komen voor buitenlanders. Je kunt hier ook het museum ‘Haus am Checkpoint Charlie’ bezoeken, dagelijks geopend van 09.00u – 22.00u.
 3. Alexanderplatz
  Een van de bekendste en belangrijkste pleinen van Berlijn, gelegen in de wijk Mitte.
 4. De Berlijnse muur
  Hét symbool van de tweedeling in de tijd van de Koude Oorlog. De muur heeft ruim 28 jaar lang de bewoners van West Berlijn en Oost Berlijn van elkaar gescheiden. Inmiddels is het bouwwerk vrijwel helemaal gesloopt. De beste plek om de Berlijnse muur te bezichtigen is bij East Side Gallery. Hier is ca. 1300 meter van de muur blijven staan.
 5. Brandenburger Tor
  Een van de belangrijkste monumenten van Berlijn. De Brandenburger Tor is een voormalige stadspoort, op deze plek was vroeger de stadsgrens naar het centrum. Houd er rekening mee dat dit de meeste bezochte plek is door toeristen in Berlijn en het er dus erg druk kan zijn. De Brandenburger Tor is gelegen aan het eind van de welbekende laan ‘Unter den Linden’.
 6. Reichstag
  Het Reichstaggebouw is een van de mooiste gebouwen van Berlijn. Met een prachtig uitzicht vanuit de koepel en een mooie architectuur. Een belangrijk gebouw voor het parlement van Duitsland, in Nederland wordt het ook wel Rijksdag genoemd. De Reichstag is dagelijks te bezoeken van 08.00u tot 24.00u. Houd er rekening mee dat de laatste bezoekers om 22.00u naar binnen mogen.
 7. Fernsehturm
  Een belangrijk herkenningspunt van de stad Berlijn. Leuk om te weten over de Fernsehturm is dat dit gebouw 368 meter hoog is. Daarmee is het niet alleen het hoogste gebouw van Berlijn, maar tevens ook van heel Duitsland. Op 203 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht en een restaurant. Speciaal hieraan is dat het rond draait waardoor het zicht continu veranderd. In de maanden maart tot oktober kun je de Fernsehturm dagelijks bezoeken van 09.00u – 24.00u, in de overige maanden gaat het een uurtje later open.
 8. Potzdamerplatz
  Het kloppende hart van Berlijn! Een van de bekendste, grootste en drukste pleinen van Berlijn. Rijk aan winkels, restaurants, theaters en bioscopen.
 9. Holocaust monument
  Dit monument is gebouwd als eerbetoon aan alle Joodse slachtoffers.
 10. Gendarmenmarkt
  Volgens de Berlijnse inwoners het mooiste plein van hun stad. Omringd door veel terrasjes waar je even tot rust kan komen met een heerlijk drankje.

Welke hotspots hebben wij volgens jullie gemist?


Ben je nog op zoek naar een leuke accommodatie voor je verblijf in Berlijn? Op Berlijn.nl bieden wij tal van mogelijkheden in verschillende prijsklassen.
Tevens kun je je stedentrip Berlijn compleet maken met vervoer naar de stad. Bekijk en vergelijk onze voordelige treinreizen, goedkope busreizen en scherp geprijsde vliegreizen.

Deel dit bericht!

Tags: , , , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Berlijn kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden