Solo stedentrip Berlijn

Helemaal alleen een stedentrip maken, voor veel mensen iets waar ze totaal niet aan moeten denken en voor anderen iets wat juist op hun bucketlist staat. Alleen een stedentrip maken is een unieke ervaring. Je zult dingen doen die je wanneer je met iemand samen reist niet zo snel zult doen. Hoe plan je een solo stedentrip? Gewoon gaan! Je hoeft met niemand rekening te houden, kies een weekend wanneer jíj tijd hebt en boeken maar. Je moet natuurlijk wel eerst nog beslissen waar de reis naartoe gaat. Berlijn is een ideale bestemming voor een solo stedentrip. De Berlijners zijn ruimdenkend en zullen niet gek opkijken als je alleen een café binnen loopt. Een ander voordeel aan Berlijn is dat er over het algemeen goed Engels wordt gesproken. Dus als je er even niet uitkomt in je beste Duits, kun je gewoon over gaan in het Engels. Naast deze voordelen is Berlijn natuurlijk een hele leuke stad, je zult je er niet zo snel vervelen in je eentje! Dit zijn een paar tips voor jouw solo stedentrip.

Fietsen

Wanneer je alleen in een stad aankomt, zal je eerste gevoel zijn, wat nu? Het beste kun je voor je vertrek al wat dingen plannen, zodat je de stad een beetje leert kennen. Bijvoorbeeld een fietstour! Berlijn is een ideale stad om per fiets te ontdekken. Een fietstour is onder begeleiding van een gids en in een groep, het is dus ook een ideale gelegenheid om medereizigers te ontmoeten. De gids zal je informatie geven over de verschillende bezienswaardigheden waar je langs fietst, zo kun je gelijk al heel wat bezienswaardigheden van je lijst afstrepen.

Solo stedentrip Berlijn

Uitgaan

Klinkt misschien niet zo heel aantrekkelijk, in je eentje uitgaan, maar dit is juist de gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen! Kies een leuke kroeg of club uit, stap even uit je comfort zone en voor je weet heb je nieuwe vrienden. Leuke plekken om uit te gaan zijn onder andere: Schoneberg, Torstrasse, Augustrasse, Osthafen, Kollvitzplatz en Oranienstrasse.

Solo stedentrip Berlijn

Verdwaal en doe wat jij leuk vindt

Eén van de allerbelangrijkste voordelen tijdens een solo stedentrip is dat je kunt doen wat jíj leuk vindt. Je hoeft met niemand rekening te houden of te overleggen, je kunt helemaal doen wat je zelf wilt. Wat misschien een nadeel is, is het navigeren in de stad. Met z’n tweeën heb je altijd het idee dat je de weg net wat sneller zult vinden. Geef je daar aan over en verdwaal een keer in Berlijn, juist dan kom je misschien wel op de leukste plekjes!

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Berlijn kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden