Olympisch Stadion Berlijn

Ook voor niet sportliefhebbers is het Olympisch Stadion een hele mooie ervaring. Het Olympisch Stadion Berlijn is gemakkelijk te bereiken met de metro en de trein. En zeker een bezoekje waard tijdens je stedentrip Berlijn!

Het Olympisch Stadion Berlijn ligt in het stadsdeel Westend. Het stadion was gebouwd voor de Olympische spelen van 1916 alleen gingen deze niet door vanwege de Eerste Wereldoorlog.

De eerst volgende Olympische spelen zouden in 1936 weer in Berlijn plaatsvinden. Alleen werd er voor deze spelen een compleet nieuw stadion gebouwd. Deze werd tussen 1934 en 1936 gebouwd met een capaciteit voor 100.000 toeschouwers. Alleen de bovenste ring van het gebouw is zichtbaar omdat alleen deze ring boven de grond is. Het gebouw werd officieel op 1 augustus 1936 geopend.

In 1974 werd in dit Olympisch Stadion het wereldkampioenschap voetbal gehouden, hiervoor hebben ze het stadion aan moeten passen, zodat het gedeeltelijk overdekt was.

In 2006 werd opnieuw het wereldkampioenschap voetbal gehouden in het Olympisch Stadion Berlijn. Ook nu moest het Olympisch Stadion gerenoveerd worden zodat er meer zitplaatsen waren. Er zijn nu 75.000 zitplaatsen in het Olympisch Stadion Berlijn.

Je kan er voor kiezen om tijdens je stedentrip het Olympisch Stadion Berlijn te bezoeken. Zo kan je kiezen voor een rondleiding. Deze word het hele jaar door gegeven. De meeste zijn in het Duits maar er zijn ook Engelstalige rondleidingen. Ook kan je er voor kiezen om de toren te bezichtigen, waarbij je met een lift naar boven gaat en je uitzicht krijgt over het gehele Olympisch Stadion en het gebied er om heen.

Tip! Je kunt ook heerlijk wandelen door het omliggende bos.

 

Het adres: Olympischer Platz 3, 14053 Berlijn

Openingstijden van het Olympische Stadion

20 maart – 31 mei van 09.00u tot 19.00u
1 juni – 15 september van 09.00u tot 20.00u
16 september – 31 oktober van 09.00u tot 19.00u
1 november – 19 maart van 10.00u tot 18.00u

Voor meer bezienswaardigheden in Berlijn neem snel een kijkje op ons blog Berlijn!

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Berlijn kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden