Musea in Berlijn

Bezoek een museum tijdens je bezoek aan Berlijn!

Berlijn heeft ongelofelijk veel te bieden voor de echt kunstliefhebber. Een bezoek aan een museum Berlijn is een must! Berlijn kent meer dan 180 musea met een enorme collectie van hedendaagse kunst tot prachtige antieke schatten.

De wereldberoemde musea op het Museuminsel (Unesco-werelderfgoed!) zijn een bezoek tijdens je stedentrip Berlijn meer dan waard! Het Bode-museum herbergt een prachtige collectie Byzantijnse kunst. De oogstrelende Alte Nationalgalerie toont de belangrijkste werken uit de negentiende eeuw. Denk aan kunstwerken van het classicisme en de romantiek, de Biedermeier periode en natuurlijk het Franse impressionisme.

Tegenover de Alte Nationalgalerie ligt het Pergamonmuseum met een groot aantal eyecatchers als het Pergamonaltaar, de Romeinse marktpoort van Milete en de Ischtar-poort van Babylon. Ben je geïnteresseerd in de Grieken, Romeinen en Etrusken dan bezoek je het Altes museum. Het schitterend gerenoveerde Neues museum bestaat uit diverse archeologische verzamelingen met als hoogtepunt het beeld “De buste van de Egyptische Koningin Nefertiti. Het museum stond in 1989 nog op instorten, maar onder leiding van de wereldberoemde architect David Chipperfield in het museum in oude luister hersteld.

Een museum in Berlijn wat je zeker niet over mag slaan tijdens je stedentrip Berlijn is het Deutsches Historisches museum waarin je een wandeling maakt door 2000 jaar geschiedenis. Ook het Judisches museum mag zeker niet ontbreken! Dit unieke gebouw is een mooi voorbeeld van de hedendaagse museumarchitectuur. Het populaire DDR museum is ook leuk om te bezoeken met de kinderen. Op speelse wijze leer je hier alles over de gebruiken uit de tijd van de DDR. Kruip hier achter het stuur van een heuse ‘Trabi’! Tickets voor dit museum kun je direct reserveren bij je stedentrip Berlijn!

Een weekendje Berlijn is niet compleet zonder een museum Berlijn. Bij je stedentrip Berlijn kun je direct een museumpas voor 3 dagen reserveren, waarmee je keuze hebt uit meer dan 70 musea in Berlijn! Zo maak je je stedentrip Berlijn echt compleet.

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Berlijn kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden