De metro in Berlijn

Jezelf op een makkelijke manier door de stad bewegen? Maak dan gebruik van de metro in Berlijn. Het metronetwerk van Berlijn verbindt bijna alle wijken en buurten met elkaar, dat maakt het natuurlijk lekker eenvoudig.

De metro Berlijn is meer dan goed geregeld. Het is veilig en erg goedkoop, extra voordelig als je een Berlin Pass aanschaft. In Berlijn kun je van twee verschillende metro’s gebruik maken. Zo heb je de ondergrondse metro (U-bahn) en de bovengrondse (S-bahn). De bovengrondse metro/sneltrein rijdt doorgaans langere afstanden. Het metro netwerk van Berlijn is opgedeeld in 3 zones. De A, B en C zone, tijdens je citytrip Berlijn zal je voornamelijk gebruik maken van de A en B zone. Om jezelf goed wegwijs te maken is het handig om gebruik te maken van een metrokaart Berlijn. Deze is gratis te krijgen bij informatiepunten op het station.

Voor je citytrip Berlijn is het aan te raden om de Berlin Pass aan te schaffen. Hiermee kan je 2 of 3 dagen onbeperkt met het openbaar vervoer reizen en heb je ook nog gratis toegang tot méér dan 50 musea en bezienswaardigheden.

Je kan natuurlijk ook een los kaartje kopen. Zo’n kaartje kan je gewoon bij de automaat kopen, deze staan op elk station van de metro. Houd er wel rekening mee dat niet alle automaten biljetten en pinpassen accepteren. Het is dus handig om muntgeld op zak te hebben. Je kan ervoor kiezen om een enkele reis te kopen of een dagkaart. Bij een enkele reis kun je twee uur lang, in één richting reizen met overstappen. Een dagkaart is geldig vanaf het moment van afstempelen tot 03.00 ’s nachts.

Tip! Je kaartje is pas geldig vanaf het moment dat je het afstempelt.

Als je overdag gebruik maakt van de metro hoef je nooit lang te wachten. De ondergrondse metro rijdt iedere 5 minuten en de bovengrondse ongeveer iedere 15 minuten. Doordeweeks rijdt de metro tot 00.00u. Echter in het weekend rijden de meeste metro’s de hele nacht door, ideaal als je ervoor kiest om een avondje uit te gaan in Berlijn. Er is dan wel een andere dienstregeling. Het kan dus zijn dat je iets langer moet wachten.

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Berlijn kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden