De leukste kerstmarkten in Berlijn

Als je van kerstmarkten houdt, dan is Berlijn absoluut een aanrader. De stad staat vol met kleine intieme, knusse kerstmarkten, waar de gezelligheid vanaf straalt. Er zijn tientallen kerstmarkten verspreid over heel de stad. Enkele leuke kerstmarkten in Berlijn die we je willen aanraden zijn:

Kerstmarkt Spandau

Ben je in het weekend in Berlijn dan wordt deze kerstmarkt verdubbeld qua hoeveelheid kraampjes, dan zijn het er namelijk 400. Daarmee behoort deze kerstmarkt in Berlijn tot één van de grotere van de stad. De kerstmarkt vindt plaats in het stadsdeel Spandau, dat vroeger een dorp naast de stad was. Inmiddels is het dorp opgegaan in de stad maar heeft zijn dorpscentrum behouden. Dit is dan ook het prachtige decor van deze kerstmarkt!

Op deze kerstmarkt vind je de traditionele kraampjes met lekkere specialiteiten, vele kraampjes met handgemaakte spulletjes en kerstdecoratie. Wat deze kerstmarkt nog specialer maakt is de levende kerststal die jaarlijks wordt opgezet!

Kerstmarkt in Berlijn

Weihnactsmarkt an der Gedächtniskirche

De Gedächtniskirche is uitgegroeid tot één van de bekendste bezienswaardigheden van Berlijn. In de december maand is ook hier een kerstmarkt te vinden met zo’n 100 kraampjes. Je kunt hier van alles kopen, kerstsouvenirs maar vooral typisch eten en drinken als glühwein, worst en lebkuchen.

Weihnachtsmarkt bij Alexanderplatz

Ben je met je kinderen in Berlijn in december? Dan is deze kerstmarkt een aanrader, je vindt hier vele attracties die leuk zijn voor kinderen waaronder een schaatsbaan. Daarnaast staat hier ook het reuzenrad wat je een schitterend uitzicht geeft over Berlijn.

In de directe omgeving van Alexanderplatz vind je vele kleine kerstmarktjes, met veel lekkernijen en leuke spulletjes.

kerstmarkt in berlijn

Weinachtszauber bij Gendarmenmarkt

De Gendarmenmarkt is als bezienswaardigheid van Berlijn al absoluut een bezoekje waard, maar in de december maand wordt dit plein fantastisch versierd en is het een prachtige gewaarwording. De kerstmarkt op de Gendarmenmarkt is de grootste van Berlijn.

Op deze kerstmarkt vind je veel kraampjes met handgemaakte spulletjes, daarnaast ontbreken ook de eet- en drinkkraampjes niet. Naast de kraampjes wordt er dagelijks opgetreden door diverse muzikanten, om in de absolute kerstsfeer te komen!

Weihnachtsmakrt bij Schloss Charlottenburg

De kerstmarkt rond Schloss Charlottenburg is niet super groot met zo’n 100 kraampjes, maar daarom niet leuk. Het decor alleen al is sprookjesachtig. Op deze kerstmarkt vind je de traditionele kraampjes. Geniet met een glas glühwein van deze intieme maar prachtige kerstmarkt.

 

De kerstmarkten zijn leuk om te combineren met een stedentrip Berlijn of een weekendje Berlijn en dompel je onder in de heerlijke kerstsfeer!

Tip: Hoe kom je nou precies op de juiste kerstmarkt. Bekijk dit handige overzicht met alle kerstmarkten in combinatie met de metrokaart van Berlijn, gemaakt door Anamea!

 

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Berlijn kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden