Groener dan groen, in Berlijn!

Je zou het in eerste instantie niet verwachten, maar Berlijn is één van de groenste steden van Europa! Deze hippe en trendy stad kent vele parken, tuinen, meren, rivieren en kanalen. In elk stadsdeel vindt je wel een park of een prachtige tuin.

Bezoek tijdens je stedentrip Berlijn zeker eens één van de parken of tuinen, het is echt de moeite waard! Wij hebben een aantal parken voor je op een rijtje gezet, waar je zeker eens een kijkje moet gaan nemen.

Mauerpark

De naam zegt eigenlijk al genoeg. Destijds namen de mensen van Prenzlauer Berg en Wedding de grenzen in en legden er een park aan. Met name op zondag kan het hier druk maar wel gezellig zijn. Het park is namelijk niet echt bijzonder om zijn natuur, maar wel om de sfeer!

Tempelhofer Feld

Dit maar liefst 335 hectare grote park of eigenlijk groenstrook is één van de bekendste van Berlijn. Op deze plek lag vroeger de luchthaven. Via diverse ingangen is dit park van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat toegankelijk. Vooral bij jongeren geliefd, hoe leuk is het om te skaten, longboarden of vliegeren op een landingsbaan?!

Tiergarten

tiergarten

Een must see! Tiergarten is het oudste en belangrijkste park van Berlijn. Al in de 16e eeuw liet men hier allerlei dieren uitzetten voor de jacht. Na de Tweede Wereldoorlog werden maar liefst 200.000 bomen gebruikt voor brandhout. Uiteindelijk bleven nog maar 700 bomen staan!

In deze groene oase vindt je vele groenstroken, bossen en waterpartijen. De Berlijners zoeken hier ook hun rust en ontspanning onder het genot van een drankje. Het park is zo groot dat een (huur) fiets aan te raden is!

Combineer Tiergarten met de Zoölogischer Garten, de prachtige oude dierentuin van Berlijn. Het aquarium is helemaal nieuw vormgegeven.

Verblijf je in H10 Hotel Berlin Kudamm of bijvoorbeeld in Hotel Come Inn Berlin Kurfürstendamm dan ligt Zoölogische Garten op ca. 10 minuten loopafstand.

Botanischer Garten

Met ca. 43 hectare aan oppervlakte en zo’n 22.000 plantensoorten is deze botanische tuin één van de grootste ter wereld. De tuinen en de kassen vol met uitheemse planten en bloemen nodigen je uit voor een prachtige wandeling of picknick. In het museum vindt je de meest vreemdsoortige planten, erg leuk om te zien!

Schlossgarten Charlottenburg

De paleistuin van Charlottenburg is ook zeker een aanrader. Samen met de tuin en het bosrijke gebied bezoek je één van de mooiste plekken van Berlijn. Een bezoek aan de paleistuin is gratis. Wanneer je ook Charlottenburg van binnen wilt bekijken, betaal je entree.

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Berlijn kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden