Gratis activiteiten Berlijn

Ook al hoort Berlijn bij één van de goedkoopste steden van Europa na dagen museumhoppen, bezienswaardigheden bezoeken, etentjes en uitgaan kunnen de euro’s toch aardig oplopen. Gelukkig zijn er ook tal van gratis activiteiten die je kan ondernemen in Berlijn.

  • Thailand in Berlijn

De zomerse weekenden verandert Preußenpark in ‘Thaipark’. Een kleurrijke openlucht foodmarkt. Thaise en Vietnamese vrouwen strijken neer in het gras en koken de lekkerste maaltijden. Voor een maaltijd betaal je natuurlijk een kleine vergoeding, maar alleen al een rondje wandelend door het park is een feestje.

  • Chillen bij Yaam

Bij deze strandbar is er altijd wel wat te doen. Van live muziek tot aan basketbal toernooien.

  • Bearpit Karaoke

Hoogstwaarschijnlijk is er geen betere gratis activiteit op de zondag. Rond 15.00u begint in een klein openbaar amphitheater in het Mauerpark de Bearpit Karaoke. Mensen komen hier massaal op af en er heerst een gezellige sfeer.

De plek waar 6 miljoen Joodse slachtoffers herdacht worden. Een gigantisch gebied van 2.711 betonblokken waar je een geheel eigen interpretatie aan kan geven. Tevens is het museum onder het monument gratis toegankelijk.

holocaust memorial

  • Uitzicht vanaf Reichstag

De Reichstag is de thuisbasis van het parlement van Duitsland. Een bezoekje naar de top, de glazen koepel biedt je een waanzinnig uitzicht over de stad. Het is geheel gratis wel raad ik je aan je van tevoren online te registreren. Zo ben je er zeker van dat je een ritje naar de top kan maken.

  • Dwaal rond over het museumeiland

Museumeiland is een complex van vijf verschillende musea. Ondanks dat je moet betalen om deze musea binnen te gaan is een wandeling over het eiland al de moeite waard. Het bewonderen van deze prachtige architectuur kost je namelijk helemaal niks!

  • Street art Berlijn

Berlijn is één van werelds hoofdsteden als het gaat om street art. Veel internationale grootheden hebben hun sporen achter gelaten op de lokale gevels. Dwaal door de stad om al dit moois te bewonderen.

street art

  • Schloß Charlottenburg

Wil je het paleis van binnen bewonderen dan betaal je entree. Maar de prachtige paleistuinen eromheen zijn gratis te bezoeken. Prachtige bloemen, wandelpaden en een romantische uitstraling.

TIP! Neem wat hapjes en drankjes mee en zoek een heerlijk plekje om te picknicken!

  • Gratis rondleiding

Alternative Berlin organiseert tours buiten de gebaande paden en laten je Berlijn zien door de ogen van de locals. Deze wandelingen van ca. 3 uur vinden dagelijks plaats tussen 11.00u en 13.00u. Je hoeft niet van tevoren te reserveren. Als je mee wil wandelen moet je er gewoon voor zorgen dat je op tijd bij de ontmoetingsplek bent op Alexanderplatz.

Zoals ik al zei is deze tour gratis, echter wordt een fooi zeker gewaardeerd.

  • Concentratiekamp Sachsenhausen

Dit kamp is één van de eerste concentratiekampen op Duitse bodem. Een bezoek aan dit concentratiekamp zal je niet in de koude kleren gaan zitten. In het bijzonder Station Z met de gaskamer is zeer indrukwekkend. De entree is gratis wil je echter gebruik maken van een audioguide dan betaal je € 3,-.


Naast deze top 10 zijn er nog tal van andere gratis activiteiten in Berlijn. Houd ons blog in de gaten als je op de hoogte wilt blijven van deze activiteiten.

 

 

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Berlijn kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden