Fietsen door Berlijn

Berlijn altijd al eens van een andere kant willen zien? Fietsen door Berlijn is een goede manier om alles van de stad te zien.
Gaat u met de auto naar Berlijn? Dan kun je het beste een fiets huren in Berlijn. Er zijn verschillende punten in Berlijn waar je een fiets kan huren, hieronder hebben wij er twee genoemd. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een fiets van huis mee te nemen. Let dan wel op dat hier bepaalde eisen aan verbonden zijn.

fiets huren in Berlijn

Je zou bij Fat Tire BikeRentals een fiets kunnen huren. De kosten zijn vanaf ca. € 14,- per dag. U kunt de fietsen van te voren reserveren zodat als je in Berlijn bent je ze gelijk op kan halen. Ze hebben 2 punten, 1 in Oost-Berlijn en 1 in West-Berlijn. Je kan er dus voor kiezen in welke winkel je de fietsen op wil halen.

Het adres van hun winkel in West-Berlijn is: Haddenbergplatz 9-11, 10623 Berlijn. Dit is vlak bij het Zoo treinstation.

Het adres van hun winkel in Oost-Berlijn is: Panoramastrasse 1a, 10178 Berlijn. Dit is direct onder de tv toren op Alexanderplatz.

Je kan ook een fiets bij Bajabikes huren. Ook bij hun kan je van te voren je fietsen huren zodat je ze in Berlijn gelijk op kan halen. De kosten zijn vanaf ca. € 10,- per fiets. Zij vragen wel een borg van € 50,- per fiets. De fietsen van Bajabikes zijn verzekerd tegen diefstal met een eigen risico van € 150,-.

In Berlijn is hun adres: Knaackstraβe 97, 10435 Berlijn.

Fietstour

Wil je graag een fietstour door Berlijn maken? Ook dat kan! Zo’n fietstour boek je meteen bij jouw stedentrip Berlijn! Fietsen in Berlijn met Nederlandse gids is ideaal, hij neemt je mee langs alle hotspots van Berlijn.

Je kan kiezen uit drie verschillende tours:

De Fietstour Berlijn Highlights

Begint dagelijks om 10.00u. Je bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder Postsdamer Platz en het voormalige Oost-Berlijn. De tour duurt ca. 3,5 uur en is geheel in het Nederlands.

Fietstour Berlijn Kreuzberg & Spreeoever

Deze tour is elke vrijdag en zaterdag om 15.00u. Je bezoekt onder andere het Volkspark, Friedrichshain, de Eastside Gallery, Oberbaumbrucke, trendy Kreizberg en het Street-Art-Mekka rond de Mariannenplatz. De tour duurt ca. 3,5 uur en is geheel Nederlandstalig!

Fietstour Berlijn Muurtour

Deze tour is dagelijks om 10.00u. De Tour staat geheel in het teken van de Berlijnse muur en Oost-Berlijn. De tour duurt ca. 3,5 uur en is geheel Nederlandstalig!

Zoals je ziet zijn alle fietstours in Berlijn met een Nederlandse gids.

Natuurlijk kan je ook zelf op pad gaan en zelf een fietstocht door Berlijn maken. Er zijn verschillende fietsroutes in Berlijn langs verschillende bezienswaardigheden. Een uitgebreid stratenplan is dan wel een must. Hierin staan alle straten, wijken, metro’s etc.

Ontdek op ons blog Berlijn nog meer bezienswaardigheden waar je langs zou kunnen fietsen tijdens jouw stedentrip Berlijn!

Deel dit bericht!

Tags: , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Berlijn kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden