De Berlijnse muur

De Berlijnse muur was de scheiding tussen West en Oost Berlijn. Langs de Muur van beton waren wachttorens geplaats om eventuele ontsnappers te vangen. De Muur is inmiddels een bekende bezienswaardigheid geworden. Opvallend is wel dat de Berlijnse muur niet op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, maar het is geen schitterend bouwwerk maar een herinnering aan iets wat nooit meer opnieuw mag gebeuren.

de Berlijnse muur bezoeken

In 1989 is de Berlijnse muur gevallen, uitzinnige inwoners van Berlijn vierden feest en hakten stukjes uit de Muur. Het heeft twee jaar geduurd voordat de Muur grotendeels was afgebroken. Inmiddels is er nog vrij weinig van de Muur over, bij East Side Gallery kun je nog een gedeelte van de Muur vinden. De restanten van de Muur zijn hier beschilderd door kustenaars.

Door de stad laten een dubbele rij steentjes in de straten nog wel zien waar de Muur ooit liep.

Fietstour langs de Muur

Zeker leuk om te doen is de fietstour langs de Muur. Een ervaren Nederlandse gids fietst samen met jou langs de resten van de Berlijnse muur, Checkpoint Charlie en andere belangrijke punten uit het verleden van West en Oost Berlijn. Wil je zeker zijn dat je mee kan met deze tour, reserveer dan alvast je tickets online.

Handig om te weten: East Side Gallery vindt je aan de Mühlenstrasse, de toegang is gratis.

Feitjes

  • Ongeveer 5000 mensen hebben geprobeerd te ontsnappen over de Muur, 136 personen zijn overleden tijdens een poging om de Berlijnse muur
  • De Berlijnse muur was meer dan 140 kilometer lang
  • In 1963 een Oost Duitse soldaat heeft een tank gestolen en geprobeerd door de Berlijnse muur te rijden om te ontsnappen.
  • Op 9 november in 1989 is de Berlijnse muur gevallen

Instagram

Sinds kort zijn wij ook te vinden op Instagram onder de naam GaSamen.nl
Volg ons en je blijft op de hoogte van allerlei leuke tips en handige wetenswaardigheden.

Wij vinden het natuurlijk ook ontzettend leuk om te weten hoe jij het hebt gehad, gebruik #GaSamen om jouw leukste stedentripfoto’s met ons te delen!

 

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Berlijn kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden