Concentratiekamp in Berlijn

Berlijn heeft veel te bieden qua bezienswaardigheden, dit komt mede door de historie die de stad, omgeving en het land kent. Zo ligt er op ongeveer 35 kilometer afstand van Berlijn een concentratiekamp. Concentratiekamp Sachsenhausen werd in 1936 opgebouwd door gevangenen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn hier ongeveer tussen de 30.000 en 35.000 mensen omgekomen. Waaronder meer dan 100 Nederlandse verzetsstrijders, die gefusilleerd zijn. Op het terrein wordt jaarlijks een Nederlandse herdenking gehouden.

Concentratiekamp Sachsenhausen bezoeken

Het is mogelijk om dit concentratiekamp nabij Berlijn te bezoeken. Ondanks dat veel van het voormalig concentratiekamp vernietigd is, zal een bezoek confronterend zijn.

Zo kun je in het concentratiekamp zien waar de gevangenen verbleven, de bedden en voorzieningen als de wc, tevens zijn nog veel wachttorens over eind gebleven.  Daarnaast zijn er nog resten te zien van het crematorium en station Z. En is de begraafplaats nog te bezoeken.

Ondanks dat het concentratiekamp niet meer in originele staat is, is het niet minder indrukwekkend. Er is zoveel mogelijk opgeknapt en er wordt getracht in zo goed mogelijke staat te houden zodat het kamp bezocht kan blijven worden. Onderdelen die niet meer te houden zijn, worden op het terrein gemarkeerd met grindvelden.

Vanuit Berlijn naar het concentratiekamp

Het concentratiekamp is te bereiken met het openbaar vervoer vanuit Berlijn. Je neemt de S1 tot aan het station Oranienburg. Vanaf hier kun je lopen naar het concentratiekamp, middels borden is de weg gemakkelijk te vinden.

Openingstijden van het kamp

15 maart – 14 oktober, dagelijks van 8.30u tot 18u.

15 oktober – 14 maart, dagelijks van 8.30u tot 16.30u.

De entree van het kamp is gratis, wens je een audiotour dan kost dit slechts 3 euro, zeker de moeite waard. Het concentratiekamp ligt uitgestrekt over een groot terrein, een bezoek aan het kamp duurt als snel een groot dagdeel.

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Berlijn kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden