Maak een boottocht door Berlijn

Berlijn heeft twee grote rivieren de Spree en de Havel. Eveneens zijn er veel meren en kanalen. De rivier de Spree kronkelt door het centrum van Berlijn. Veel bekende bezienswaardigheden zijn aan de rivier gelegen en daarom goed zichtbaar vanaf een boot.

Het is dan wel super toeristisch maar je hebt !

Diverse rederijen bieden boottochten aan. De duur van zo’n rondvaart is zeer verschillend. Sommige duren een uurtje, andere ca. 3-4 uur. De prijs is natuurlijk afhankelijk van welke rondvaart je kiest. Prijzen variëren tussen de € 10,- en € 25,-.

Ook zijn er diverse thema’s waar je uit kunt kiezen. Zo kan je kiezen voor de ‘Bridge Tour’, tijdens deze rondvaart zal je veel historische gebouwen tegenkomen maar ook vele bruggen. Want wat je misschien niet wist is dat Berlijn meer bruggen telt dan Venetië.

Of de ‘Historic City Cruise’. Tijdens deze rondvaart passeer je veel populaire bezienswaardigheden, zoals het huis van de wereld culturen, het Gouvernement, Hauptbahnhof, de Friedrichstraße, de kathedraal van Berlijn en het Museuminsel.

Aan boord kun je gebruik maken van een audioguide in 8 verschillende talen.

Heb je de hele dag al door Berlijn gewandeld en ben je toe aan een beetje ontspanning? Maak dan een boottocht in de avonduren. Zo zie je de bezochte bezienswaardigheden van overdag in een ander perspectief. Geheel ontspannend achterover geleund. Leuk aan deze rondvaart is dat je ook de mooie zonsondergang kan zien vanaf het water.

Naast deze rondvaarten zijn er nog veel meer mogelijkheden. Kies de rondvaart die het beste bij jou past en geniet van deze veelzijdige stad vanaf het water.


Heb jij al eens een boottocht door Berlijn gemaakt? Dan ben ik zeer benieuwd naar jouw ervaring! Laat je het me weten?

 

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Berlijn kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden