Berlijn met het vliegtuig

Begin je stedentrip Berlijn goed en bezoek Berlijn met het vliegtuig! De reistijd is kort (iets meer dan een uur) en de verbindingen naar de stad zijn prima. O.a. KLM vliegt meerdere keren per dag direct vanaf Schiphol naar Berlijn Tegel Airport en Transavia vliegt direct (tot 2 keer per dag) vanaf Rotterdam/The Hague Airport.

Op de luchthaven

Begint je stedentrip Berlijn op Schiphol, zorg dan dat je tijdig aanwezig bent. Schiphol is groot en je daar verplaatsen kost vaak meer tijd dan je denkt. De check-in start meestal vanaf 2,5 uur voor vertrek. Als je vanaf Schiphol reist kun je bij boeking vooraf al je parkeerplaats reserveren! Kies je voor een vlucht vanaf Rotterdam/The Hague Airport kun je vanaf 2 uur voor vertrek inchecken. Rotterdam/The Hague Airport is compact en van alle gemakken voorzien. Parkeren is relatief voordelig en je hoeft nooit lang te lopen naar de gate.

Na aankomst

Het vliegveld waar alle internationale vluchten in Berlijn landen is Tegel Airport. Tegel Airport ligt ten noordwesten van het centrum (ca. 8 km) en is gemakkelijk te bereiken vanuit het centrum. Er ligt geen metrolijn bij de luchthaven, maar er rijden zeer regelmatig 2 belangrijke buslijnen naar het centrum. Lijn X9 en lijn 109 rijden in ca. 25 minuten naar Zoologischer Garten, ideaal als je voor je stedentrip Berlijn kiest voor een hotel in de wijken rondom de Kurfurstendamm of Charlottenburg! Een enkele reis kost nog geen € 2 per persoon.

Kies je liever voor een hotel in de populaire wijk Mitte dan neem je op de luchthaven de TXL bus. Deze bus rijd zeer regelmatig via Unter den Linden en Hauptbahnhof (Mitte) naar de Alexanderplatz. Reiskosten met de TXL bus ca. € 4 per persoon per enkele reis.

In de stad

Door het zeer uitgebreide netwerk van de metro (U- en S-Bahn), tram en bus zijn alle hotels goed bereikbaar. Welke keuze je ook maakt voor je stedentrip Berlijn; wij bieden je altijd een uitstekende mogelijkheid!

Ga jij binnenkort een stedentrip Berlijn maken? Met de auto, de trein of het vliegtuig, welke manier van reizen heeft jouw voorkeur?

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Berlijn kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden