Berlijn met de trein

Een stedentrip Berlijn begint in de trein! Tot 5 keer per dag rijdt de Intercity Berlijn vanaf Amsterdam Centraal via Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo rechtstreeks naar Berlin Hauptbahnhof in ca. 6 uur. Een groot voordeel van de Intercity Berlijn is dat je midden in het centrum uitstapt en dat veel hotels snel en eenvoudig te bereiken zijn vanaf Berlin Hauptbahnhof.

Route

Het voordeel van Intercity Berlijn is dat er veel opstapstations in Nederland zijn. De Intercity rijdt via de grote stations Amsterdam Centraal en Amersfoort naar de grens bij Bad Bentheim. Hier stopt de trein ca. 10 minuten om daarna de weg weer te vervolgen via Osnabruck, Wolfburg en Hannover naar Berlijn. Je kunt kiezen uit 5 dagelijkse treinen voor je stedentrip Berlijn.

In de trein

Standaard boek je een zitplaats in de 2e klas met comfortabele stoelen en voldoende beenruimte. Kies je echter voor meer comfort of een aparte coupé dan kies je voor 1e klas. In de 1e klas beschik je over een brede, verstelbare stoel en geniet je van service aan de plaats (drankjes/hapjes tegen betaling). Ook is er in alle trein een bistro/restaurant aanwezig waar je terecht kan voor een drankje, een snack of een eenvoudige maaltijd.

Na aankomst

Na een comfortabele en ontspannen rit arriveer je op het moderne Hauptbahnhof midden in de stad. Het Hauptbahnhof biedt vele winkels en restaurants voor een snelle hap of uitgebreid diner. Ook kun je, indien vooraf geboekt, hier direct je Welcome Card ophalen voor al het openbaar vervoer en voordelen op vele attracties en bezienswaardigheden. Op Berlin Hauptbahnhof heb je direct aansluiting op de belangrijkste metrolijnen (boven- en ondergronds) zodat je snel naar je hotel reist.

Of boek het populaire Amano Grand Central. Dit hotel is zeer modern en trendy en in 2015 geopend. Dit hotel ligt direct tegenover het station en heeft gunstige prijzen en staat garant voor een ontspannen verblijf tijdens je citytrip Berlijn.

Uiteraard zijn al onze tophotels eenvoudig en snel te bereiken na aankomst op Berlin Hauptbahnhof. Bekijk onze ruime en zorgvuldig geselecteerde aanbod en boek snel jouw ideale citytrip Berlijn!

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Berlijn kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden