Berlijn met de auto

Berlijn is met de auto prima in een dag te bereiken. Vanaf Utrecht is het ongeveer 630 kilometer, een kleine 6 uur rijden. Woon je dicht bij de grens dan kun je Berlijn al binnen 5 uur bereiken! Logisch dus dat veel Nederlanders Berlijn met de auto weten te vinden voor een stedentrip Berlijn. Het grote voordeel van een autoreis is vertrekken op de tijd dat het voor jou schikt!

Kosten

Als je met een middenklasse auto reist kun je rekenen op ca. € 125 benzinekosten voor een retour Berlijn. Houd ook rekening met de tol in Duitsland die vanaf 1 januari 2016 zou moeten ingaan. Op het moment van schrijven zijn details nog niet bekend, maar een vignet voor 10 dagen zou ongeveer € 10 moeten gaan kosten.

Milieusticker

Sinds enkele jaren is het in veel Duitse steden (waaronder Berlijn) verplicht om een milieusticker aan te schaffen. In de meeste delen van het centrum (aangegeven met borden) kun je niet zonder sticker rijden. De milieusticker voor Berlijn kun je het beste vooraf aanschaffen zodat je kort voor vertrek niet voor verrassingen komt te staan.

Route

De meest gebruikelijke route voor een stedentrip Berlijn met eigen auto is via de A1 de grens over langs Osnabrück, Hannover en Magdeburg. De wegen zijn buiten de spitsuren om redelijk rustig te noemen, aangekomen op de ring Berlijn kan het drukker zijn. Over het algemeen kun je ook hier de weg goed vinden door goede bewegwijzering.

Parkeren in de stad

Parkeren in Berlijn is in vergelijking met andere grote Europese steden betaalbaar. Voor een parkeerplaats midden in het centrum betaal je niet meer dan € 3 per uur. Overigens zijn er in Berlijn ook nog plaatsen waar je je auto gratis kwijt kunt! Bekijk de gratis parkeerplaatsen. Het openbaar vervoer is perfect dus een auto is niet direct nodig om je te verplaatsen in het centrum. Desondanks zijn de hotels in het centrum goed te bereiken, ook in de stad is het verkeer goed geordend en de wegen uitstekend.

Tips

Als je met de auto naar Berlijn reist en je zoekt een hotel aan de rand van de stad of in het centrum, dan kun je hier een selectie maken uit veel uitstekende hotels met gunstige prijzen. Of bekijk de 3 onderstaande hotel tips!


TIP: Hotel Comfort Lichtenberg is een ideale uitvalsbasis als je het centrum niet in wil met de auto.


TIP: Of wat dacht je van hotel Villa Kastania, rustig gelegen ten westen van de stad met binnenzwembad en een uitstekend restaurant.


TIP: In het zuiden van de stad vind je het grootste hotel van Duitsland met vele faciliteiten en goede bereikbaar per openbaar vervoer naar het centrum.

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Berlijn kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden