Voel je als een local in Berlijn

Als jij naar Berlijn gaat dan wil je vast de Brandenburger Tor, de overblijfselen van de Berlijnse muur en de Rijksdag zien. Deze bezienswaardigheden zijn ook zeer de moeite waard, maar wel erg toeristisch. Daarom geven wij van berlijn.nl je graag tips om je als een echte local in de Duitse hoofdstad te voelen.

 

Start de dag met een ontbijtje buiten de deur

De inwoners van Berlijn ontbijten graag buiten de deur, vooral in het weekend. Er zijn overal ontbijttentjes te vinden, van hip en healthy tot ongegeneerd calorierijk. Wij raden Fräulein Dickes aan. Bij dit charmante tentje serveren ze complete ontbijtplateaus en heel veel ander huisgemaakt lekkers. Als de zon schijnt kun je heerlijk op het terras zitten.

Fraulein Dickes Berlijn

Doe inkopen op de Turkse markt aan de Maybachüfer

Iedere dinsdag en vrijdag wordt er aan de Maybachüfer in Neukölln de BiOriental Markt gehouden, ook wel de Turkse markt genoemd. Deze is geopend van 11:00 tot 18:30. Het aanbod varieert van vers fruit tot groente, brood, hartige gerechten en oriëntaalse stoffen. Haal een fijne Oosterse lunch en zoek een plekje aan het water. Hier geniet je even rustig van je Simit-broodje of Döner.

 Turkse markt Maybachüfer Berlijn

Ga ergens koffie drinken

Bijvoorbeeld bij Westberlin bar&shop. Hier komen veel locals om een kop goede koffie te drinken of om wat te eten. De inrichting is hip en modern, alles is zelfgemaakt en ook voor veganisten is er genoeg keuze. Bijkomend voordeel is dat Westberlin heel dicht bij Checkpoint Charlie ligt. Kun je toch nog even de toerist uithangen.

 Westberlin Berlijn

Relax in het Mauerpark op een zondagmiddag

Het Mauerpark is de hele week een gewoon park, maar op zondag wordt het een bijzondere trekpleister voor iedereen in de stad. Er is dan een enorme vlooienmarkt waar je ook versnaperingen uit allerlei windstreken koopt. In de zomer is er karaoke in het kleine amfitheater en aan het einde van de dag worden de barbecues aangestoken en genieten de mensen van zelf meegebracht eten en drinken. Leuk voor alle leeftijden!

 Mauerpark Berlijn

Ga lunchen bij Markthalle IX

De historische markthallen bestaan al meer dan 120 jaar en zijn sinds enkele jaren weer in volle glorie hersteld. Nu is het een bruisende plek waar je (bio) groenten, fruit, bloemen, brood, vlees, vis, kaas en andere delicatessen koopt. Ook zijn er verschillende stalletjes in Markthalle IX waar je maaltijden zoals heerlijke pasta, bbq-specialiteiten en zoetigheden kunt krijgen.

 Markthalle IX Berlijn

Wandel over de Oberbaumbrücke

Want dat is volgens velen de mooiste brug van Berlijn. In de Koude oorlog was de Oberbaumbrücke een grenspost. Aan de ene kant ligt de wijk Kreuzberg. Deze hoorde bij West-Berlijn, terwijl het aan de andere oever gelegen Friedrichshain bij Oost-Berlijn hoorde. Tegenwoordig kun je er gewoon overheen fietsen of wandelen en dat is echt de moeite waard.

 Oberbaumbrücke Berlijn

Eet een Currywurst bij een Imbiss

Tijd voor een 4-uur-snack? Zoek dan een Imbiss (plaatselijke snackbar) op en doe je net zoals de Berlijners tegoed aan een Currywurst. Er is eigenlijk altijd wel een Imbiss in de buurt.

 Currywurst Berlijn

Drink biertjes in een zogenaamde Biergarten

Dat kan gedurende de zomer bijvoorbeeld heel aangenaam bij Biergarten Schleusenkrug. Deze biertuin ligt aan het water in een lommerrijk park. Je drinkt er bier, maar natuurlijk ook andere drankjes. Ook kun je er gerechten die rechtstreeks van de barbecue komen bestellen.

Biergarten Schleusenkrug Berlijn

Als jij meer tips hebt om je als een local in Berlijn te voelen, reageer dan hieronder!

Deel dit bericht!

Tags: , , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Berlijn kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden