Alexanderplatz

Alexanderplatz in Berlijn is een groot plein gelegen in de wijk Mitte. Alexanderplatz is één van de bekendste en belangrijkste pleinen van de stad. Het plein ligt vrij centraal met verschillende bezienswaardigheden, leuke restaurants en bars op loopafstand.

De geschiedenis van het Alexanderplatz

Vroeger lag het plein buiten de stadsmuren van Berlijn en is ontstaan als markt waar ze vooral levensmiddelen verkochten. Het heette toen nog Ochsenplatz. Pas in 1805 werd het veranderd in Alexanderplatz door de Russische tsaar Alexander I.

Tussen 1904 en 1911 werd er een hoop verbouwd en gebouwd rond Alexanderplatz. Maar tijdens de Tweede Wereldoorlog was Alexanderplatz een gewild doelwit, er zat namelijk een grote bunker verborgen onder het plein. Maar na 1945 werd ook het plein samen met nog veel meer bezienswaardigheden gerestaureerd. Het moest een socialistisch plein worden met een goede verkeersverbinding. Het werd groter en nieuwer maar ook identiteitsloos en saai met communistische gebouwen eromheen.

Bezienswaardigheden Alexanderplatz Berlijn

Fernsehturm

Dé tv toren van Berlijn met een hoogte van 368 meter het grootste gebouw van Berlijn! Je kan in de Fernsehturm genieten van het uitzicht of van een hapje en een drankje.

Je kan maximaal op een hoogte van 203 meter komen maar dit geeft je een prachtig uitzicht over de stad!

Tip! Ga vroeg richting de Fernsehturm het is er vaak druk en zo voorkom je dat je lang moet wachten, probeer daarnaast je bezoek te plannen met helder weer, je hebt dan uitzicht tot maximaal 40 kilometer!

Marienkirche

De Marienkirche is een bekende kerk in Berlijn. Deze kerk ligt vlakbij het Alexanderplatz. Hoe oud de kerk precies is weet niemand eigenlijk, hij wordt ook veel genoemd in oude verhalen. Na de Tweede Wereldoorlog was dit de enige grote kerk in Berlijn, die nog gebruikt kon worden.

Een leuk hotel bij het Alexanderplatz

Hotel Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz ligt zoals de naam al zegt aan Alexanderplatz. Het hotel heeft veel faciliteiten en veel verdiepingen, hoe hoger, hoe mooier het uitzicht. Het hotel beschikt over een lounge, café, bar, een sauna, massage en fitnessruimte tegen betaling en op de 40ste etage een dakterras met een prachtig uitzicht over Berlijn!

Boek nu snel en gemakkelijk op Berlijn.nl

Deel dit bericht!

Tags: , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Berlijn kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden